Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Beach Club Zoelen

Spelregels

De officiële spelregels voor Beachsoccer zijn in 1993 opgesteld door de ISBA (International Beach Soccer Association), Beach Soccer World Wide, Octagon Tavares/ISBA, Pro Beach Soccer, S.L. en Beach Soccer Company. BSBN ondersteunt deze reglementen.

Het speelveld

Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. De gele vlaggen buiten het speelveld markeren aan iedere zijde het strafschopgebied (de rode vlaggen op de hoekschoppunt tot de gele vlaggen buiten het speelveld). De rode vlaggen buiten het speelveld markeert de virtuele middenlijn.

Afmetingen speelveld: 35-37 meter lang en 26-28 meter breed. Het doel is 2,2 meter hoog en 5,5 meter breed.

De bal

De bal is een nr.5, deze is wat lichter en zachter dan de bal op het veld.

Aantal spelers

Bij een Beach Soccer wedstrijd wordt er 5 tegen 5 gespeeld en mag er onbeperkt, bij de middenlijn, gewisseld worden. Maximaal aantal wisselspelers is vijf (5). Wisselspelers bevinden zich altijd achter de afrastering.

De uitrusting van spelers

Is de standaarduitrusting (een short en een shirt). Beach Soccer wordt gespeeld op blote voeten. De voeten mogen getapet of op een andere veilige manier worden beschermd, mits de hak vrij is.

Arbitrage

Een amateur Beach Soccer wedstrijd wordt door minimaal 2 scheidsrechters (waarvan 1 hoofdscheidsrechter) geleid, die elk aan één zijde van het speelveld plaatsnemen.

De duur van de wedstrijd

Een Beach Soccer wedstrijd bedraagt 1 x 12 minuten normale speeltijd.

Winst tijdens de reguliere speeltijd levert drie (3) punten op, een gelijkspel levert één (1) punt op en een verlies levert geen punten op.

Spelhervattingen

Achterbal – hoekschop of doelworp(spel hervatten binnen vijf (5) seconden).

Uitbal over de zijlijn – inworp of intrap(tegenstander altijd vijf (5) meter afstand)

(bij een inworp/intrap mag de doelverdediger in zijn handen worden gespeeld)

De aftrap – wordt genomen op de virtuele middenstip, mag worden opgewipt (niet twee(2)x raken) of moet vooruit worden gespeeld.

Uit een aftrap kan niet direct worden gescoord.

Doelverdediger

Mag in het gehele strafschopgebied de bal met de armen en handen spelen.

De volleykick is nooit toegestaan, de dropkick is alleen tijdens het spel toegestaan.

Slidings/Tackles

Onbeheerste slidings en tackles zijn verboden.

Vrije schoppen

Deze moet altijd genomen worden door de speler op wie de overtreding werd begaan of of door zijn vervanger bij een blessure.

Er bestaan geen indirecte vrije schoppen, alleen directe vrije schoppen (men hoeft niet direct op het doel te schieten).

Geen muurtje, wel 5 meter afstand van de bal.

Vrije schop op de eigen speelhelft – trechter vormen.

Vrije schop op de helft van de tegenstander – iedereen behalve de verdedigende doelverdediger achter de bal.

Vrije schop vanaf eigen speelhelft

De bal mag in iedere richting gespeeld worden.

Niemand mag de bal aan de binnenkant van de trechter in de lucht aanraken, anders een vrije schop tegen op de plaats van raken. Gebeurt dit door een verdediger in het eigen strafschopgebied – strafschop.

Pas op het moment dat de bal de grond raakt of buiten de trechter komt mag de bal gespeeld worden. (Let op: Hinderlijk te vroeg inlopen is niet toegestaan. Dit naar oordeel van de scheidsrechter).

Overigens mag de verdedigende doelverdediger de bal altijd raken.

Vrije schop op de helft van de tegenstander

De bal mag alleen voorwaarts worden gespeeld.

Niemand, behalve de verdedigende doelverdediger, mag de bal aanraken voordat deze de grond heeft geraakt, anders een vrije schop op de plaats van raken. Gebeurt dit door een verdediger in het eigen strafschopgebied – strafschop.

Disciplinaire straffen

Gele en rode kaarten – alléén bij rood een zuivere straftijd van twee (2) minuten, de weggezonden speler mag niet meer terugkeren.

Een gele kaart bij de amateurs is wel een tijdstraf van 2 minuten die uitgezeten moet worden.

Scheidsrechtersbal

Altijd op de virtuele middenstip.

De dubbele terugspeelbal

De terugspeelbal is toegestaan. Dit mag maar één (1) maal per spelsituatie. De bal moet daarna aangeraakt zijn door een tegenstander of uit het spel zijn geweest voordat de doelverdediger deze met de hand weer mag aanraken. Zo niet, directe vrije schop op de virtuele middenstip. In de voet mag hij onbeperkt worden aangespeeld.

Fair Play

Door de verschillende manier van arbitrage bij Beach Soccer is dit momenteel een sportievere sport dan het veldvoetbal en het zaalvoetbal. Er is minder toegestaan dan bij het veldvoetbal, maar meer toegestaan dan bij het zaalvoetbal.

Aanpassingen

Behoudens de goedkeuring van betrokken nationale bond of organisatie en vooropgesteld dat de principes van deze regels onaangetast blijven, zijn afwijkingen van de toepassingen mogelijk, bij wedstrijden van jeugdspelers in de leeftijd onder de 16 jaar, bij dames- wedstrijden, bij veteranenwedstrijden (spelers boven de 35 jaar) en bij G-voetbal.

De volgende aanpassingen mogen afzonderlijk of gezamenlijk worden toegepast

A. de afmetingen van het speelveld;
B. de grootte, het gewicht en het materiaal van de bal;
C. de afstand tussen de doelpalen en de hoogte van de doellat boven de grond;
D. de duur van de te spelen perioden;
E. de wisselspelers.

Afsluitend

Vanzelfsprekend staat de sfeer en gezelligheid centraal deze dagen. We zijn daar allemaal verantwoordelijk voor. We gaan er dan ook vanuit dat iedereen een positieve bijdrage levert aan deze dagen om het tot een groot succes te maken. Dan staat er ons niets in de weg om volgend jaar een nieuwe editie te organiseren. Hartelijk dank voor jullie bijdrage.

0